Esther Rombout

Allereerst zal ik me even voorstellen, Ik ben Esther Rombout, getrouwd met Paul. We hebben 3 kinderen: Ezra, Anna en Jona en leven in Malawi.

Dit bericht is geplaatst op 01-04-2021
3, 5 jaar geleden zijn we vanuit Sefanja uitgezonden en in Gulugufe, wat 'vlinder' betekent, in het zuiden van Malawi gaan wonen. 
Ons hart is mensen te coachen en trainen om duurzaam en zelfvoorzienend te zijn en de talenten die God ze gegeven heeft te ontdekken. Om mensen te zien ontwikkelen en een metamorfose door te zien gaan, waarin ze tot bloei komen en een vrijheid mogen gaan ervaren door de verandering die God brengt in hun leven.
 
We wonen op het platteland, een uur rijden van de stad. En voor het onderwijs van onze kinderen betekent dat dat ik ze zelf les geef. Ik heb altijd gedacht dat ik dat nooit zou kunnen en dat ik het ook niet leuk zou vinden. Toch moet ik toegeven dat ik het bijzonder vind om zo nauw betrokken te zijn bij hun leerproces. Ik kan zelf ook enthousiast worden van de dingen die we met elkaar leren en ontdekken en zo ook mijn eigen rupsjes te zien ontpoppen tot prachtige vlinders. Ik vind het een voorrecht daar een belangrijke rol in te mogen spelen.
Dat wil niet zeggen dat het voor de wind gaat en altijd alles gladjes verloopt. Het leven hier is in alle opzichten anders dan in Nederland: de omgeving, temperatuur, cultuur, natuur en de geuren. Dat vergt veel aanpassen en flexibiliteit, terwijl ik juist hou van voorspelbaarheid en duidelijkheid. Dat is hier regelmatig een uitdaging.  
 
Toch ben ik dankbaar dat God ons hier geplaatst heeft. En ondanks alle ups en downs ervaar ik een diepe vrede om hier te mogen dienen in Zijn Koninkrijk. Het is bemoedigend om het plan voor Gulugufe stap voor stap te zien ontvouwen. Ik zie de pracht van Gods veelkleurigheid in de mensen waarmee we werken en die we ontmoeten.
 
Bekijk ook eens de website van Paul, Esther en de kids.