Diep in je hart

door Rachel Eisen

Dit bericht is geplaatst op 15-07-2021

Wat in mijn leven en hoofd komt, heeft invloed op mijn hart.  Ik wil vanuit mijn hart leven en moet er dus voor zorgen dat mijn hart zuiver blijft. 
"Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven."
Spreuken 4:23 
 
Soms hoor je iets en blijft dat maar in je hoofd zitten. Een telefoongesprek of een irritante reclame. Ik heb het zelf wel eens wanneer de kinderen een tik tok dansje aan het opnemen zijn. Je hoort hetzelfde liedje steeds maar weer. Ik betrap mijzelf er dan op dat ik het vaak later op de dag loop te neuriën. 
Onbewust is het in mijn hoofd blijven zitten.
Ik heb het ook soms na het horen of zingen van een aanbiddingslied. Tijdens de dag schieten dan stukjes van de tekst door mijn hoofd. Of er gebeurt iets en een bijbeltekst komt plotseling in je op. Herkenbaar?
Iets zit in je hoofd en gaat uiteindelijk naar je hart. Wat dus in mijn leven en hoofd komt, heeft dus invloed op mijn hart. 

Ik wil vanuit mijn hart leven en moet er dus voor zorgen dat mijn hart zuiver blijft. Dat betekent dat ik oplet wat er van buiten naar binnen komt omdat het naar mijn hart gaat. Wat in mijn hart zit, komt ook uiteindelijk weer naar buiten. Een wisselwerking. 
Nu probeer ik mijn hoofd te vullen met positieve dingen. Dat betekent niet dat alles positief en fijn is. Zeker niet. 

Maar ik merk wel dat het werkt om je te richten op het positieve. Dankbaar te zijn. 
Bijbelteksten bijvoorbeeld over jezelf en anderen bidden, heeft dus effect. In moeilijke situaties toch Gods woorden en hoop uitspreken waarin je het zelf niet ziet. Zijn wil komt dan overeen met de onze. 
Ik wil dat de woorden van God diep in mijn hart zitten. Opgeborgen en veilig. Klaar om eruit te komen als het nodig is. Of misschien juist op momenten dat je het niet verwacht. Want alles vindt zijn oorsprong diep in je hart.