Winnen of verliezen

door Rachel Eisen

Dit bericht is geplaatst op 15-07-2021

Een populair onderwerp, zeker na de onrustige Amerikaanse presidentverkiezing. Hoe ver moet je gaan om te winnen? En is het zo erg om te verliezen? 
Winnen of verliezen?

We hebben denk ik allemaal de laatste tijd wel een keer naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen gekeken. Ik vond het ontzettend boeiend om te zien. Deze blog gaat niet over welke president nu mijn persoonlijke voorkeur heeft maar meer over wat mij opviel tijdens de verkiezingen.
Ik heb verdeeldheid gezien, eenheid tussen bepaalde mensen, haat tegen elkaar, verliezers en winnaars. Alles door elkaar heen.
Ik volg een illustrator op Instagram. Zij poste iets naars over de huidige president. Wat een stroom van reacties hierop. Het ging hard tegen hard en ik vroeg mij af hoe ik omga met andere meningen.
Reageer ik liefdevol naar iemand die een heel andere mening heeft ook al ben ik overtuigd van mijn eigen gelijk?
 
In de bijbel lees je de verhalen over Abraham of David. Deze mannen hebben overwinningen behaald en verliezen geleden. Er waren ontzettend moeilijke momenten in hun leven, maar ook glorieuze. Toch bleven zij dicht bij God en naar de waarheid zoeken.
En Jezus is het diepst gegaan in Zijn leven. Niemand heeft die zwarte diepte meegemaakt. Hij heeft ook de hoogste overwinning behaald.
Soms is verliezen winnen en andersom.

Lucas 9:23-24 NBV
"Want een ieder die zijn leven wil behouden, zal het verliezen; maar wie zijn leven verliest omwille van mij, zal het behouden"

In de Bijbel staat wie zijn leven verliest zal het winnen. Soms snap ik er allemaal niets van en toch is het waar.
Herman Boon zei in zijn preek een paar weken geleden dat we harder moeten gaan vechten tegen de satan en liever moeten zijn tegen de mensen om ons heen. 
Kan en wil ik dat? Zeker! Want in Hem zijn wij meer dan overwinnaars. Door Hem die ons heeft liefgehad.