Mijn rustgever

door Rachel Eisen

Dit bericht is geplaatst op 15-07-2021

Het begint steeds meer herfst te worden. De zomer ligt achter ons en als ik terugkijk naar deze weken zie ik dat ik er weer in ben getrapt.
 
Ken je dat, het gevoel dat vakantie je geeft?
Ik werk altijd naar de vakantie toe. Het is druk op het werk en er zijn allerlei activiteiten die je af moet sluiten en dan is daar voor mijn gevoel altijd plotseling: de vakantie. Een heerlijk gevoel geeft mij dat altijd. Het gevoel dat je alle tijd van de wereld hebt. Eindelijk tijd om allemaal dingen te doen waar je zelf zin in hebt. In het begin van de vakantie heb je het gevoel dat je alle tijd van de wereld hebt maar hoe meer het einde van de vakantie nadert des te sneller de tijd lijkt te gaan. 
 
Dit jaar had ik mij voorgenomen om de rust die ik in de vakantie had te bewaren. Maar toch ben ik er weer ingetrapt. Na een tijdje besefte en merkte ik dat mijn rust alweer ver te zoeken was. 
Ik verlangde, dacht ik terug naar vakantie maar eigenlijk meer naar de rust en vrijheid.
 
De rust bewaren hoe doe je dat? Naast dat ik kritisch blijf kijken wat ik met mijn tijd doe, ben ik ook naar mijn Rustgever gegaan. 
 
In de bijbel staat dit over rust:
 
Laten we dus alles op alles zetten om te kunnen binnengaan in die rust, en zo voorkomen dat ook maar iemand dit voorbeeld van ongehoorzaamheid volgt en te gronde gaat.
Hebreeën 4:11 | NBV
 
In de basisbijbel staat dat je door ongehoorzaamheid de rust zal mislopen.
Is dat niet ontzettend jammer. Rust kunnen vinden maar het mislopen.
 
God is een God van rust. Hij heeft rust bedacht en vindt het belangrijk. Eén dag van de zeven dagen, is een dag van rust.
God zegt dat je je rust moet zoeken. Niet maar een beetje maar alles op alles zetten. 
Dat betekent niet dat het bij een voornemen moet houden en de rust je moet laten ontglippen. Blijf je rust zoeken en zoek je rust bij Hem. Je vindt je rust in Hem.