Visie

Een kerk zijn waar Jezus, maar ook de mensen uit Harderwijk en omgeving enthousiast over worden. Dat is waar we van dromen.

Deze droom hebben we uitgewerkt in de volgende visiepunten: 

  1. In een tijd waar mensen zoeken naar spiritualiteit zetten wij God centraal. Wij hebben een persoonlijke relatie met God, Jezus en de Heilige Geest en de Bijbel vertelt ons hoe.
  2. In een tijd waar mensen gemakkelijk langs elkaar heen leven, zoeken wij verbinding. Wij trekken samen op en helpen elkaar verder.
  3. In een tijd waar mensen ver van God leven en worstelen met allerlei uitdagingen reiken wij uit. Wij delen het Goede nieuws en zijn lokaal betrokken
  4. In een tijd die snel en voortdurend verandert, zijn wij aansprekend. Wij zijn eigentijds en relevant, zo bereiken wij mensen.
  5. In een tijd waar mensen succes nastreven, kiezen wij voor betekenis. Wij eren God door onze talenten en gaven te ontwikkelen en in te zetten op de plek waar Hij ons plaatst.
  6. In een tijd waar alles kan maar niets genoeg is, is God voor ons meer dan genoeg. Wij hebben passie voor Jezus en volgen zijn voorbeeld en leiding.

 

Hier vind je het totale document, waar de 6 visiestatements uitgebreid worden toegelicht.